~ Wie zijn wij ~

Goedendag, ik ben Hans Stephanus.

In 1981 kreeg ik mijn eerste hond; Arak, een kruising mechelaar/labrador. Met deze hond werd ik lid van een hondenvereniging, en het hondenvirus sloeg toe! Binnen een jaar stond ik les te geven in gedrag en gehoorzaamheid, trainde ik met Arak het programma van de NBG (Nederlandse Bond voor de Gebruikshond) en gaf demonstraties met mijn hond op diverse evenementen.

Nu vele jaren later, kijk ik terug op een periode van fokken en trainen van werkhonden. Ik fokte voornamelijk kruisingen waarbij de driften van de hond en de fysieke mogelijkheid tot het uitvoeren van zijn taak, prefereerden boven schoonheid. De door mij gefokte en/of getrainde honden zijn inmiddels over de gehele wereld werkzaam bij de diverse overheids-opsporingsdiensten en veiligheidsdiensten. Zelf ben ik eigenaar van een beveiligingsdienst welke nationaal werkzaam is. Diensthonden zijn nog aanwezig, maar het fanatieke trainen voor derden doe ik niet meer.

 

De Australian Cattle Dog ken ik al diverse jaren, maar ik had er nooit mee gewerkt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik voornamelijk gefascineerd was door hun uiterlijk; wat een schitterende honden! Samen met mijn levensgezellin Desiree besloten wij een Australian Cattle Dog aan te schaffen. En weer sloeg een vonk over! We namen het besluit Australian Cattle Dogs te gaan fokken, naar de rasstandaard dus met stamboom, maar met het oogpunt” gezondheid” als eerste prioriteit.

 

Op diverse site’s over Australian Cattle Dogs lees ik dat deze honden nogal moeilijk te houden zijn en dat je bijna ‘hondenhogeschool’ gestudeerd moet hebben om deze honden te kunnen handelen. Mijn ervaring is anders. Deze fantastische honden zijn geschikt voor een ieder die de Cattle Dog behandeld en geeft wat hij nodig heeft. Maar dat geldt voor ieder ras !!

Wilt u ook zo’n fantastische hond?  Verdiep u in het raseigen karakter en vraag u af of u kunt voldoen aan de voorwaarden die er zijn om de hond gelukkig te maken/houden. U mag altijd contact met ons opnemen als u hulp nodig heeft bij uw overweging een Australian Cattle Dog aan te schaffen. Ook voor vragen omtrent opvoeding , kunt u bij ons terecht.

 

Uw gastheer op de Bunyip Farm,

 

Hans Stephanus.

 

Hoi, ik ben Desiree van Bentem. Al van kleins af aan ben ik dol op alle dieren, maar zijn honden en paarden wel het meest favoriet. Gezien mijn passie voor dieren was het nogal logisch dat ik ook wilde werken met dieren. Na een kleine omweg belandde ik op het Groenhorst College in Barneveld, waar ik de opleiding dierverzorging gevolgd heb. Hierbij heb ik ook de erkenning paraveterinair en het honden- en kattenbesluit behaald. Vervolgens heb ik nog de kopklas diermanagement gedaan. Via het afstudeerproject bemachtigde ik na mijn studie een leuke baan als bedrijfsleidster in een dierenpension in de Betuwe. En hier deed ik mijn eerste hondje op, Sjaak, die bij zijn eigenaar niet meer op zijn plek was. Sjaak zou eigenlijk een weekendje blijven, maar bleek zo goed bij mij te passen dat hij gebleven is. In dit pension heb ik ruim een jaar met heel veel plezier gewerkt, maar door verhuizing naar het noorden des lands moest ik deze baan opgeven.

Gelukkig vond ik ook hier vrij snel een baan naar mijn zin; assistent bedrijfsleidster in een dierenasiel- pension. En hier bleef ik aan de tweede hond hangen, Shyra, die een enorm project bleek te zijn. Ze bleek niet gesocialiseerd en was bang voor alles en iedereen. Het heeft een aantal jaar geduurd voor ze een beetje vertrouwen in mensen had. Door haar en door het werken met diverse asielhonden, heb ik behoorlijk wat ervaring opgedaan in hondengedrag. En dan voornamelijk in niet gewenst gedrag….Het is erg leuk om zogenaamde “moeilijke” honden dusdanig te trainen/ heropvoeden, zodat ze voor de juiste persoon een geweldige kameraad worden!

 

In het asiel heb ik bijna 6 jaar met veel plezier gewerkt, tot mijn eigen bedrijf begon te groeien en ik hier meer tijd aan wilde gaan besteden. Met mijn eigen bedrijf houd ik mij bezig met meerdere aspecten van dierverzorging en diergezondheid. Zo ben ik jaren Account Manager geweest voor een grote farmaceut. Daarnaast doe ik gezondheidschecks voor dieren, waarbij het geven van advies over verzorging en huisvesting van het huisdier een grote rol speelt. Deze checks zijn gericht op zowel hond, kat, konijn en knaagdier. Ook werk ik regelmatig mee in het beveiligingsbedrijf van Hans. In 2019 heb ik mijn diploma behaald voor Kynologisch Instructeur. De kennis die ik hier heb opgedaan, kan ik dagelijks in de praktijk brengen in de omgang met onze eigen honden.

 

Inmiddels bestaat onze roedel uit een aantal geweldige Australian Cattle Dogs en Jack Russell Terriërs. Allen geweldige honden, ieder met zijn/haar eigen karakter. We fokken een aantal keer per jaar een nestje pups, die we met veel liefde & passie grootbrengen en zien opgroeien!  Fokken is een prachtige hobby en wij hopen dit nog jaren te kunnen en mogen doen!