Met regelmaat fokken wij een nestje uit een weloverwogen oudercombinatie. Indien wij pups verwachten, dan wordt dit op de website onder het kopje ‘nestplanning’ geplaatst. Pas vanaf dit moment, openen wij een wachtlijst. Serieus geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst laten plaatsen en hierbij een voorkeur aangeven voor een reu of teef. Bij de Australian Cattle Dog eventueel ook een voorkeur voor kleur (rood of blauw).

 

Als de pups geboren zijn, dan nemen wij contact op met de mensen op de wachtlijst om te peilen of er nog steeds interesse is. Is dat het geval en is er qua aantal geboren pups en geslacht een pup beschikbaar, dan vragen wij een aanbetaling van € 400,-. Er is dan een pup gereserveerd. Deze reservering is nog wel onder voorbehoud. Dit voorbehoud houdt in dat wij pas bij het eerste kennismakingsbezoek bepalen of wij iemand een pup willen verkopen. Uiteraard werkt dit 2 kanten op en kan de potentiele pupkoper dan ook bepalen of hij/zij bij ons een pup wil kopen. Voelt het bij de kennismaking van beide kanten goed, dan is de reservering voor een pup definitief. Is er bij 1 of beide partijen twijfel, dan wordt het voorschot teruggestort en is de aankoop van een pup van de baan.

 

Het vragen van een voorschot is voor ons iets nieuws. Helaas hebben we hiertoe moeten besluiten aangezien wij de afgelopen jaren in toenemende mate zijn geconfronteerd met mensen die zich niet aan gemaakte afspraken houden en ons soms wekenlang aan het lijntje hebben gehouden. Om vervolgens de pup nog af te zeggen of simpelweg nooit meer wat van zich te laten horen. Door het vragen van een voorschot wordt het reserveren van een pup wat minder vrijblijvend en hopen we met serieus geïnteresseerde mensen te maken te hebben. Het spreekt uiteraard voor zich dat het voorschot zal worden terug gestort indien er geen passende pup blijkt te zijn of indien er een gegronde reden is voor annulering.

 

Kraambezoek is welkom vanaf dat de pups 4 weken oud zijn. Dit is omdat wij moeder en pups de eerste weken graag hun benodigde rust willen geven en omdat jonge pups nog zeer kwetsbaar zijn voor infecties. Er zullen elke week foto’s op de website geplaatst worden en filmpjes worden gestuurd om de pups wel te kunnen volgen.

 

Het kiezen van een pup gebeurt in principe op volgorde van binnenkomst op de wachtlijst. Uiteraard adviseren wij wel in welke pup wij het meest geschikt vinden en blijft de beslissende stem ook bij ons. Wordt er pup gekozen die wij niet passend vinden qua karakter en temperament, dan gaat deze pup niet mee naar huis!

 

Het moment van kiezen ligt meestal tussen de 6 en 7 weken. Dit omdat wij dan redelijk zicht hebben op de karakters van de pups en we zo een zo goed mogelijke match kunnen maken met het nieuwe gezin. Bij de Australian Cattle Dog wachten we ook altijd even de uitslag van de gehoortest af; deze mag vanaf 6 weken leeftijd worden afgenomen. Indien wij zelf een pup aanhouden, dan hebben wij uiteraard altijd eerste keus! Het moment van kiezen kan dan wat later zijn.

 

Onze pups groeien op in huis, zodat zij al jong vertrouwd raken met alledaagse geluiden en situaties. We besteden veel tijd en aandacht aan een juiste socialisatie van onze pups.

 

De pups zullen worden gechipt door de Raad van Beheer. Er wordt dan tevens wat wangslijmvlies afgenomen. Deze swabs worden opgestuurd naar een laboratorium, waar wordt bekeken of het DNA van de pups overeenkomt het het DNA van beide ouderdieren. Hieruit volgt een DNA profiel; het bewijs dat de pup echt een nakomeling is van de door ons doorgegeven ouders. 

 

Na het chippen mogen de pups worden ingeënt; de eerste vaccinatie krijgen ze op een leeftijd van ongeveer 6 weken. Ze worden door de dierenarts gecheckt en worden voorzien van een Europees Paspoort. De Australian Cattle Dog pups krijgen tevens een gehoortest, de zogeheten BAER test. Hiermee wordt getest of de pups volledig horend zijn. Ze krijgen hiervan een officieel document met de uitslag.

 

Op een leeftijd van ongeveer 8 weken mogen de pups naar hun nieuwe baasjes. Zij zijn dan ingeënt, gechipt en meerdere keren volgens schema ontwormd. Alle pups krijgen een FCI stamboom en een DNA profiel. Uiteraard krijgen ze ook een leuk en informatief puppypakket mee.

 

Onze verantwoordelijkheid als fokker eindigt wat ons betreft niet bij de verkoop van de pup; er kan altijd contact met ons worden opgenomen als er vragen of problemen zijn gedurende het hele leven van de hond. We stellen het sowieso erg op prijs om af en toe eens een update, foto’s en/of filmpjes te krijgen van onze pups!