~ Cursusaanbod ~

In de herfst en winter (vanaf 1 november 2023) vinden de lessen plaats in Meppel. We hebben hier de beschikking over zowel een binnenlocatie als een verhard buitenterrein. Bij slecht weer trainen we dus heerlijk binnen, bij goed weer buiten!

• Puppy cursus (voor pups van 8 tot 20 weken)

Tijdens de puppycursus begeleiden wij de puppyeigenaar en zijn pup in het leggen van de basis tot het worden van een sociale huishond. Wij vinden het erg belangrijk dat een pup pup kan zijn. De cursus bestaat dan ook uit het op speelse en ongedwongen wijze aanleren van simpele basis oefeningen. Maar ook het op een ontspannen wijze begrenzen van ongewenst gedrag komt aan de orde. Zoals bij elke cursus zullen wij constant aandacht besteden aan het kunnen lezen en interpreteren van je hond en hoe hierop te reageren. Het volgen van de puppycursus wordt door ons gezien als maatwerk: na een intakegesprek met de eigenaar om te bepalen wat het doel voor de toekomst is en rekening houdend met de raskenmerken en de “persoonlijkheid” van de pup, worden de lessen toegespitst op de combinatie hond/eigenaar.

• Gehoorzaamheid basis (voor pups vanaf 20 weken, geen maximum leeftijd)

Ervaring leert dat de jonge hond een fase in zijn leven doormaakt waarin het aanleren van vaardigheden en het afleren van ongewenst gedrag een “andere, tactische aanpak” behoeft. Deze fase, door de mensen puberteit genoemd, wordt door menig hondenbezitter als lastig ervaren en heeft menig hondenbezitter tot wanhoop gedreven… Het helpt te weten dat ook deze periode in het leven van de hond en zijn baasje met tact, begrip en een handige aanpak door te komen is! Ook bij deze cursus leren wij u uw hond te lezen, te begrijpen en hoe om te gaan met deze signalen. Ook hier is sprake van maatwerk en zullen wij proberen uw relatie met uw hond zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Gaande weg deze cursus zullen wij samen verder bouwen aan de oefeningen die u tijdens de puppycursus heeft geleerd en gaan we de combinatie startklaar maken voor de gedrag en gehoorzaamheid cursussen.

 

• Behendigheid (vanaf 12 maanden)

Behendigheid, ook wel agility genoemd, is een tak van hondensport voor de sportieve hondeneigenaar. Het behendigheid parcours wordt telkens op een andere wijze en volgorde opgebouwd en bestaat uit diverse springhindernissen, een tunnel, een wip, een kattenloop, een band, een breedtesprong, een tafel, een slalom en een A schutting. Na het onder de knie krijgen van alle hindernissen (wat al een uitdaging op zich is), begint het opvoeren van het tempo. De uitdaging is om tegen elkaar te strijden om de snelste omgang en om een foutloze ronde te realiseren. Een fantastische tak van hondensport om wekelijks te beoefenen en die nooit gaat vervelen!

 

• Sport & Spel

Bij Sport & Spel gaat het om het gewoon lekker met je hond bezig zijn! Het is een combinatie van behendigheid en vaardigheden, waarbij iedereen op zijn eigen tempo mee kan doen. Sport & Spel is geschikt voor honden van alle leeftijden en rassen en leent zich dus ook uitstekend voor honden die bijvoorbeeld nog te jong zijn om deel te nemen aan de behendigheid, maar ook voor honden die al wat op leeftijd zijn. Sport & Spel is ook een aanrader indien het baasje graag recreatief wat met de hond wil doen, maar zelf niet zo van het hard rennen is! Deelnemende honden dienen wel een aantal basis vaardigheden te beheersen (o.a. hierkomen).

 

• Detectie

 

• Mantrailen

 

• Privéles

Wilt u om wat voor reden dan ook liever niet in een groep trainen? Of is het voor u niet mogelijk om elke week om dezelfde tijd te komen trainen door bijvoorbeeld wisselende werktijden? Het is bij ons ook mogelijk om de lessen 1 op 1 te volgen. Dit geldt voor zowel de puppycursus, de gehoorzaamheid basis, sport & spel, detectie en behendigheid. De dag/tijd kan per week worden afgesproken.

Let op: het gaat hier dus niet om honden met probleemgedrag!! 

 

• Privéles begeleiding ongewenst gedrag