~ Cursusaanbod ~

• Puppy socialisatie lessen (voor pups van 8 tot 12 weken)

Het op de juiste wijze socialiseren van uw pup is van onschatbare waarde voor zijn verdere leven. In de socialisatie lessen wordt veel aandacht besteed aan het leren lezen van uw pup en het interpreteren van en het omgaan met de signalen die uw pup afgeeft. De socialisatie lessen zijn voor een groot gedeelte theoretisch, tevens zal er gelegenheid zijn om de pups te laten spelen met elkaar en/of met een stabiele, volwassen hond. Er zullen gedurende 5 weken diverse onderwerpen aan bod komen. Er is tijdens de socialisatie lessen voldoende tijd voor het stellen van vragen. Ook mensen die nog geen pup hebben, maar zich van tevoren goed willen informeren, zijn van harte welkom. De puppy socialisatie lessen kunnen uiteraard gecombineerd worden met het volgen van de puppycursus. 

• Puppy cursus (voor pups van 8 tot 20 weken)

Tijdens de puppycursus begeleiden wij de puppyeigenaar en zijn pup in het leggen van de basis tot het worden van een sociale huishond. Wij vinden het erg belangrijk dat een pup pup kan zijn. De cursus bestaat dan ook uit het op speelse en ongedwongen wijze aanleren van simpele basis oefeningen. Maar ook het op een ontspannen wijze begrenzen van ongewenst gedrag komt aan de orde. Zoals bij elke cursus zullen wij constant aandacht besteden aan het kunnen lezen en interpreteren van je hond en hoe hierop te reageren. Het volgen van de puppycursus wordt door ons gezien als maatwerk: na een intakegesprek met de eigenaar om te bepalen wat het doel voor de toekomst is en rekening houdend met de raskenmerken en de “persoonlijkheid” van de pup, worden de lessen toegespitst op de combinatie hond/eigenaar.

 

• Jonge honden cursus (voor pups vanaf 20 weken)

Ervaring leert dat de jonge hond een fase in zijn leven doormaakt waarin het aanleren van vaardigheden en het afleren van ongewenst gedrag een “andere, tactische aanpak” behoeft. Deze fase, door de mensen puberteit genoemd, wordt door menig hondenbezitter als lastig ervaren en heeft menig hondenbezitter tot wanhoop gedreven… Het helpt te weten dat ook deze periode in het leven van de hond en zijn baasje met tact, begrip en een handige aanpak door te komen is! Ook bij deze cursus leren wij u uw hond te lezen, te begrijpen en hoe om te gaan met deze signalen. Ook hier is sprake van maatwerk en zullen wij proberen uw relatie met uw hond zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Gaande weg deze cursus zullen wij samen verder bouwen aan de oefeningen die u tijdens de puppycursus heeft geleerd en gaan we de combinatie startklaar maken voor de gedrag en gehoorzaamheid cursussen.

 

• Gedrag & Vaardigheid

Gedrag & Vaardigheid is het vervolg op de Jonge Honden Cursus. Bij Gedrag & Vaardigheid komen de belangrijkste appèl oefeningen aan bod, te denken aan hier, volg, zit, af, blijf enzovoorts. Het beheersen van de betreffende oefeningen draagt bij tot een gehoorzame, sociale hond waarmee je op straat voor de dag kan komen! Daarnaast is er tijdens deze lessen ruimte voor een aantal “fun oefeningen”. Oefeningen die leuk zijn om aan te leren en om te doen, maar die in het dagelijks leven ook zeker hun nut hebben! Daarnaast gaan we in deze lessen bezig met neuswerk en zullen we de cursisten laten kennis maken met een aantal takken van hondensport.

• Behendigheid (vanaf 12 maanden)

Behendigheid, ook wel agility genoemd, is een tak van hondensport voor de sportieve hondeneigenaar. Het behendigheid parcours wordt telkens op een andere wijze en volgorde opgebouwd en bestaat uit diverse springhindernissen, een tunnel, een wip, een kattenloop, een band, een breedtesprong, een tafel, een slalom en een A schutting. Na het onder de knie krijgen van alle hindernissen (wat al een uitdaging op zich is), begint het opvoeren van het tempo. De uitdaging is om tegen elkaar te strijden om de snelste omgang en om een foutloze ronde te realiseren. Een fantastische tak van hondensport om wekelijks te beoefenen en die nooit gaat vervelen!

 

• Flyball (vanaf 12 maanden)

 

• Privéles

 

• Privéles begeleiding ongewenst gedrag