~ Pupinfo ~

Af en toe zullen wij een nestje Jack Russell Terriërs fokken uit een weloverwogen oudercombinatie. Beide ouders moeten voldoen aan de gestelde gezondheidseisen voor dit ras. We staan geregistreerd als Clubfokker bij de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër (NVJRT). Clubfokker zijn houdt onder andere in dat we ons bij alle nestjes die we fokken, zullen houden aan de Verenigingsfokreglement.

 

De pups zullen in huis worden geboren en opgroeien. Zo raken zij vertrouwd met diverse alledaagse geluiden, zoals de stofzuiger en de televisie. Daarnaast zullen zij leren omgaan met de andere honden die in huis aanwezig zijn. Vanaf  een leeftijd van 6 weken zullen de pups regelmatig mee op stap gaan, zodat zij kennis kunnen maken met de buitenwereld. Als fokker zijnde zullen wij zo goed mogelijk ons best doen om de pups een goede start qua socialisatie te geven; de rest is aan de nieuwe eigenaar!

 

De pups zullen worden gechipt door de Raad van Beheer. Er wordt dan tevens wat wangslijmvlies afgenomen. Deze swabs worden opgestuurd naar een laboratorium, waar wordt bekeken of het DNA van de pups overeenkomt het het DNA van beide ouderdieren. Hieruit volgt een DNA profiel; het bewijs dat de pup echt een nakomeling is van de door ons doorgegeven ouders.

 

Na het chippen mogen de pups worden ingeënt; de eerste enting krijgen ze op een leeftijd van ongeveer 6 weken. Ze worden door de dierenarts gecheckt en worden voorzien van een Europees Paspoort. 

 

Op een leeftijd van ongeveer 8 weken mogen de pups naar hun nieuwe baasjes. Zij zijn dan ingeënt, gechipt en meerdere keren volgens schema ontwormd. Alle pups krijgen een FCI stamboom en een DNA profiel. Uiteraard krijgen ze ook een leuk en informatief puppypakket mee dat met zorg is samengesteld.

 

Vanzelfsprekend willen wij graag dat onze pups bij de juiste baasjes terecht komen. Het uitzoeken van een pup gebeurt daarom pas als de pups tussen de 6 en 8 weken oud zijn. Reden hiervoor is dat je vanaf die leeftijd pas wat kan zeggen over karakter en temperament. Indien wij zelf een pup aanhouden, dan is de eerste nestkeuze uiteraard voor ons.

 

Onze verantwoordelijkheid als fokker eindigt wat ons betreft niet bij de verkoop van de pup; u kunt ook daarna altijd  contact met ons opnemen als er vragen of problemen zijn. We stellen het daarnaast zeer op prijs om af en toe te horen hoe het met de pups gaat!