~ Pupinfo ~

Af en toe zullen wij een nestje fokken uit een weloverwogen oudercombinatie. Onze pups groeien op in huis. Op deze manier raken zij al jong vertrouwd met diverse alledaagse geluiden, zoals de stofzuiger en de televisie. Vanaf dat de de pups een week of 6 oud zijn, nemen we ze regelmatig mee op stap, zodat zij kennis kunnen maken met de buitenwereld. Wij zullen ons uiterste best doen om de pups zo optimaal mogelijk te socialiseren!

 

De pups zullen worden gechipt door de Raad van Beheer. Er wordt dan tevens wat wangslijmvlies afgenomen. Deze swabs worden opgestuurd naar een laboratorium, waar wordt bekeken of het DNA van de pups overeenkomt het het DNA van beide ouderdieren. Hieruit volgt een DNA profiel; het bewijs dat de pup echt een nakomeling is van de door ons doorgegeven ouders.

 

Na het chippen mogen de pups worden ingeënt; de eerste enting krijgen ze op een leeftijd van ongeveer 6 weken. Ze worden door de dierenarts gecheckt en worden voorzien van een Europees Paspoort. Tot slot krijgen alle pups nog een BAER test. Hiermee wordt getest of de pups volledig horend zijn.

 

Op een leeftijd van ongeveer 8 weken mogen de pups naar hun nieuwe baasjes. Zij zijn dan ingeënt, gechipt en meerdere keren volgens schema ontwormd. Alle pups krijgen een FCI stamboom en een DNA profiel. Uiteraard krijgen ze ook een leuk en informatief puppypakket mee.

 

Wij fokken met passie en bezieling met onze Australian Cattle Dogs en doen alles wat in ons vermogen ligt om gezonde honden te fokken. Naast gezondheid selecteren wij de ouderdieren ook op karakter.

 

Vanzelfsprekend willen wij graag dat onze pups bij de juiste baasjes terecht komen. Het uitzoeken van een pup gebeurt pas tussen als de pups tussen de 6 en 8 weken oud zijn. Reden hiervoor is dat we eerst de uitslag van de BAER test afwachten, maar ook omdat je vanaf die leeftijd pas wat kan zeggen over karakter en temperament. Indien wij zelf een pup aanhouden, dan is de eerste nestkeuze uiteraard voor ons.

 

Onze verantwoordelijkheid als fokker eindigt wat ons betreft niet bij de verkoop van de pup; u kunt ook daarna altijd  contact met ons opnemen als er vragen of problemen zijn.