SBN Poeder Duif

Gebruik.

 

U gebruikt het SBN poeder duif als toevoeging over al het voer bij iedere voerbeurt.

 

SBN poeder duif werkt niet preventief of genezend maar neutraliseert de gifstoffen in het voer waar tegelijkertijd SBN poeder duif aan toegevoegd is.

 

U voert uw duiven met de door u gekozen voermengeling en voermerk.

 

U voert middels het door u gekozen voersysteem, frequentie, en hoeveelheid.

 

Drinkwater verstrekken zoals u gewend bent. ( Schone drinkpotten verlagen het risico op besmetting met bacteriën )

 

Kweek :  U verstrekt het SBN poeder duif over het kweekvoer wat u aan uw kweekduiven en/of voedsterduiven geeft, in ieder geval vier dagen voor het uitkomen van de eieren. Het eerder verstrekken van het poeder draagt bij aan optimalisering van de weerstand van uw kwekers.

 

Jonge duiven : U blijft het SBN poeder duif gedurende het gehele jonge-duiven seizoen aan uw jonge duiven verstrekken over iedere maaltijd

 

Het een – of meer-malen verstrekken van duivenvoer aan de jonge duiven zonder SBN poeder verzwakt de ontgiftende werking.

 

Behandel ook zogenaamde bij-giften zoals snoepzaad etc. ( alles waar granen en/of zaden inzitten )

 

Toepassing : Maak het voer vochtig ( niet te nat ) met water, strooi het poeder over het voer en vermeng het geheel zorgvuldig. Aangemaakt voer maximaal 24 uur bewaren. Te veel aangemaakt voer alleen toevoegen aan vers aangemaakt voer. ( om verdunning van de dosering te voorkomen )

 

Al het voer behandelen ongeacht of u een, twee of driemaal daags voert !  

 

Dosering: 1 afgestreken lepel ( bijgevoegd ) = ca. 4 gram,  door 1 kg voer voor 30 – 35 duiven. 

 

Bewaren:  Voor een juiste werking is het erg belangrijk dat u uw SBN poeder droog bewaard.  Vochtig SBN poeder verliest na 24 uur zijn toxinebindend vermogen !