SBN poeder

SBN poeder is een door Hans Stephanus ontwikkeld poeder.

 

In 2013 en 2014 deed Hans Stephanus onderzoek naar : het op onverklaarbare wijze verdwijnen van grote aantallen jonge duiven in binnen en buitenland. Dit onderzoek is volledig gebaseerd op feiten en de resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Een verslag van dit onderzoek vindt u elders op deze site.

 

De uitkomst van het onderzoek is schokkend. De door de graantelers over de hele wereld toegepaste bestrijdingsmiddelen, de zogenaamde neonicotinoïden, verontreinigen de granen en zaden waaruit het duivenvoer is samengesteld.  Deze neonicotinoïden tasten het zenuwstelsel aan van de dieren die deze zaden en granen eten. Gevolg : desoriëntatie tot sterfte.

 

Jonge duiven die net uit het ei zijn gekropen moeten een groot deel van hun centraal zenuwstelsel ontwikkelen tijdens hun verblijf in de nestschaal. Afhankelijk van de gevoeligheid van het individu, hebben de neonicotinoïden een schadelijke invloed op de ontwikkeling van dit centraal zenuwstelsel en daarmee op het oriënterend vermogen van deze duif. Het gebrekkige oriënteringsvermogen tot het volledig ontbreken van een oriënteringsvermogen, is de oorzaak van het verdwijnen van ziektevrije en goed verzorgde jonge duiven. Zij zijn niet in staat om, vanaf een bepaalde afstand van het hok, de weg terug te vinden.

 

Hans Stephanus ontwikkelde een poeder wat, over het voer verstrekt, de schadelijke werking van de gifstoffen in het voer neutraliseert. Het poeder bindt tijdens de passage door het spijsverteringskanaal de vrijkomende gifstoffen aan zich en voert het via de mest af. Een uitgebreide beschrijving betreffende de samenstelling en de werking van dit SBN poeder vindt u eveneens elders op deze site.

 

SBN poeder is een uit diverse, 100% natuurlijke, ingrediënten samengesteld poeder in de categorie voedingssupplementen.

SBN poeder is een, door zijn verschillende samenstellingen, diersoort specifieke toxinebinder en tevens een katalysator in het spijsverteringsproces.

SBN poeder heeft als doel, het neutraliseren van de schadelijke werking van de gifstoffen in de diervoeders, die aanwezig zijn door het gebruik van bestrijdingsmiddelen ( de neonicotinoiden ) in de graan- en zaden-teelt, welke als grondstoffen in het diervoeder aanwezig zijn.

SBN poeder heeft als doel, het neutraliseren van de schadelijke werkingen van de in de diervoeders aanwezige gifstoffen op ( de ontwikkeling van ) het centraal zenuwstelsel en de algehele weerstand van het dier.

SBN poeder heeft als doel het dier te helpen aan een optimaal werkend spijsverteringsproces, waardoor allergieën welke te wijten zijn aan een onvoldoende opname van de benodigde voedingsstoffen, mineralen en vitamines uit het voedsel en door toedoen van de in het voedsel aanwezige toxines, afnemen tot verdwijnen.

SBN poeder is voor een aantal diersoorten, door voor de diersoort uitgekiende samenstelling, specifiek met de daarbij behorende specifieke uitwerking op de diersoort.

SBN poeder is een poeder dat zeer eenvoudig, door het diervoeder gemengd, aan het dier verstrekt wordt.

SBN poeder wordt door het spijsverteringsproces niet opgenomen en verlaat het dier met de aan zich gebonden gifstoffen via de mest.

SBN poeder is geen medicijn, geneest niet, maar heeft als doel het voorkomen van afwijkingen en het doen stoppen van allergische reacties, welke veroorzaakt worden door de toxines en een onvoldoende werkende spijsvertering.