Hallo, Hans Stephanus is mijn naam.  Ik woon in Havelte, een dorp in Drenthe. Ik woon met mijn levensgezellin, onze honden en mijn postduiven op een eilandje in de Drentse Hoofdvaart. Ik heb en vlieg met de postduiven sinds 2008. 

 

Onze honden zijn Australian Cattle Dogs waarmee wij op wel overwogen wijze af en toe een nestje fokken en waarmee wij nationale en internationale rashondenshows afreizen. Wij fokken en showen onder de kennelnaam From Bunyip Farm. Onze woning en terrein noemen we dan ook de “ Bunyip Farm “.   

 

Al ruim 30 jaar houd ik mij bezig met het selectief fokken van honden, met als doel die eigenschappen per individu te behouden en/of te verkrijgen waardoor ze uitermate geschikt zijn om als werkhond ingezet te worden. Onder de knop  ‘Even voorstellen’ op de homepage ga ik daar dieper op in. 

 

Al die jaren houd ik mij tevens bezig met het bestuderen van de genetica van de hond en alle overige relevante biologische processen. Tevens ben ik geboeid door alle gezondheidsfactoren en de daarbij behorende afwijkingen en ziektes. Ook van deze zaken maak ik diepgaande studies en geef mijzelf gekscherend de titel ‘hobbybioloog’. 

 

De aldus opgedane kennis pas ik toe op het houden, het fokken en het vliegen met postduiven. Zo deed ik de afgelopen twee jaar onderzoek naar het verdwijnen van de jonge duiven en het zoeken naar de oplossing voor dit probleem. Onder de knop ‘SBN poeder’ vind je een uitgebreid verslag van deze studie. 

 

Na jaren studeren en testen van het SBN poeder start ik nu eindelijk met het opbouwen van mijn eigen stam postduiven en het deelnemen aan de wedvluchten met als doel zo goed mogelijk te presteren.  Mijn hoofdmotto hierin is: met zo weinig mogelijk duiven de best mogelijke resultaten behalen. Omdat ik in het najaar van 2014 op deze locatie ben neergestreken, begin ik dit jaar met een klein groepje (25 stuks jonge duiven), aan dit avontuur. Middels mijn dagboek zal ik regelmatig verslag doen van de ontwikkelingen en gebeurtenissen op de Bunyip Farm. Ik ben lid van de Hunevliegers te Havelte – vlieg in afdeling 10 Zuid – rayon 5. Ik woon op de uiterste westgrens van afdeling 10 zuid, wat inhoud dat mijn ligging zeer ongunstig is voor deelname aan de kampioenschappen.  

 

Het studeren en bestuderen van alle zaken aangaande de honden en de duivensport zit nu eenmaal in mijn genen en dit zal ik ook blijven doen. Dit gebeurt soms ook op verzoek van derden. Van relevante onderzoeken en artikelen die ik tegenkom zal ik van tijd tot tijd een column schrijven. Ook zal ik af een toe columns, op mijn verzoek geschreven, van derden publiceren op deze site. 

 

Reacties, suggesties en vragen zal ik van tijd tot tijd behandelen onder de knop: ‘uw reacties’. 

 

Wellicht, tot ziens – tot horens – tot ooit ……. 

 

Hans Stephanus.