Zondag 21 februari

Eindelijk lijkt er weer een beetje rust terug te keren op de Bunyip Farm.

 

De laatste weken stonden in het teken van de honden. De promotie campagne van het door ons georganiseerde hondenevenement “De Bunyip Trail” is in volle gang en de vele reacties moeten allemaal beantwoord worden. Verder hebben we een nest pups bij de Jack Russel “Faya”. Alle pups hebben al een baasje ( zelfs voor ze geboren waren) , en de nieuwe baasjes willen natuurlijk allemaal op bezoek komen om de pups te bekijken. De vraag naar SBN poeder voor de duiven, is flink gestegen en vergt ook veel van onze tijd.

 

In de duivenhokken gaat alles zijn gangetje. Broedende duiven in de schalen en de eerste jongen zijn reeds geboren en een enkeling reeds geringd. Een schitterende tijd. Ik stel mijn kweekkoppels zeer nauwkeurig samen en om dan de eerste resultaten op te zien groeien is een beloning naar inspanning !  De verzorging bestaat uit schoonmaken, en volle bak voeren van een premium kweekvoer.

 

Ik krijg diverse mailtjes van lezers die graag willen weten wat ik dan voer. Dat is natuurlijk geen geheim, ik voer Matador. Dit omdat het naar mening een uitstekend voer is met een prima samenstelling waar ik achter kan staan.  Ik besef me echter dat er meer voerleveranciers zijn die een prima voer leveren en mijn keus is nu eenmaal zo gegroeid, door mijn ideeën en resultaten uit gedaan onderzoek naar het belang van de voersamenstelling. Daarnaast voldoende grit en mineralen die ik om de dag onder het voer in de voerbakken strooi.  Uiteraard wordt door al het voer mijn SBN poeder gemengd zodat ik  ook komend jaar geen verliezen zal leiden onder mijn jonge duiven door onverklaarbare oorzaken. De afgelopen twee jaar heb ik dan ook geen jongen meer verspeeld tijdens de vluchten. Dat er altijd vers water beschikbaar is lijkt mij logisch en dat dit wordt aangeboden in schone drinkpotten is voor mij een must. En regelmatig een bad in een schone bak met schoon leidingwater zonder toevoegingen mag, naar mijn mening, niet ontbreken.

 

Ook dit jaar groeien de jonge duiven zeer voorspoedig op, en is er geen dunne mest te bekennen. Of ik verder bijproducten geef ? NEE, niets, natuurlijk niet. Mijn duiven krijgen alles wat ze nodig hebben. Dat halen ze zelf uit het voer, het grit en de mineralen. Alle extra’s die je geeft verzwakken het vermogen van de duif om zelf zijn voedingsstoffen te genereren en kunnen mogelijk het natuurlijk immuunsysteem afzwakken. Bovendien zal het overgrote deel via de mest verdwijnen, weg overbodige stoffen en weg geld.

 

De voorjaarsbeurs staat weer voor de deur, 5 en 6 maart, en hier zal ik weer aanwezig zijn op stand nr. 202.  Mijn vriendin en ik zullen u weer te woord kunnen staan betreffende het door mij ontwikkelde SBN poeder en het voorafgaande, uitgebreide en wetenschappelijke onderzoek. Uiteraard nemen we wat SBN poeder mee. 

 

Mocht het wat langer duren voor u antwoord krijgt op een van de vele vragen die ik via de mail krijg, vraag ik daarvoor uw begrip, onze mailboxen staan dagelijks overvol ! 

 


Vrijdag 5 februari

Wat gaat de tijd toch vreselijk snel ! Het is alweer februari wat zeg ik, de eerste week van februari is ook al weer bijna om ! 

 

Zoals de meesten inmiddels wel weten leidt ik een zeer druk bestaan. Als ondernemer en eigenaar van meerdere bedrijven begint de dag vroeg en gaan de werkzaamheden door tot in de nachtelijk uren. Tussendoor moet ik dan tijd en gelegenheid creëren voor mijn duivensport. Dat doe ik dan ook zo veel mogelijk, want de duivensport is voor mij mijn uitlaatklep en gelegenheid tot ontspanning. 

 

Met deze duiven gaat het trouwens uitstekend, vanaf het einde van het vliegseizoen 2015 tot op heden nog geen zieke duiven gespot. Ook de diverse testen uitgevoerd door de duivendierenarts, hebben geen ziekte aangetoond. Behalve de paramixo enting in december hebben de duiven geen enkele medicatie gehad.  Uitstekend voer, SBN poeder, voldoende grit en mineralen, schoon water uit schone drinkpotten en tenminste een keer per week een bad,  is alles wat ik geef met kerngezonde duiven als resultaat.

Alle duiven zien er super uit en hebben een prachtig verenkleed aangetrokken. Super zacht en geen afwijkende veren of pennen.   De kweek gaat voorspoedig en alle koppeltjes zitten te broeden, volgende week verwacht ik de eerste jongen.

 

De vliegduiven, allen jaarlingen zitten in een nieuw hok met een spoetnik. Voor hen en voor mij even wennen want ik heb nog nooit eerder een spoetnik aan het hok gehad. Zodra de jongen van deze koppels een week oud zijn ga ik beginnen met trainen. Ze moeten immers aan de spoetnik wennen en ik hoop dat de drift op de jongen ervoor zorgt dat ze vlot via de spoetnik binnen komen.

 

Ik woon in een roofvogelrijk gebied en moet dus mijn trainingstactieken hieraan aanpassen. Afgelopen wintermaanden heb ik me verdiept in het gedrag van de roofvogels en hoe duiven in het wild met de aanwezigheid van roofvogels omgaan. Erg boeiende materie. Ik zal dit jaar mijn jaarlingen niet zomaar loslaten bij huis maar ik begin direct met wegbrengen. Voor de ochtendmaaltijd zal ik de duiven uit het hok vangen en ze een klein stukje, b.v. 5 kilometer wegbrengen. Spoetnik open en voer in de bakken en hongerige jongen in de schaal moeten er dan voor zorgen dat de duiven direct naar binnen komen en niet boven het hok blijven draaien.  We zullen zien, ik houd jullie op de hoogte. 

 

Nu stort ik me maar weer vol overgave op het organiseren van ons grote hondenevenement de Bunyip Trail. Bellen, mailen, flyers maken, website bijhouden, afspraken maken etc. etc.  en dan in mijn achterhoofd dat stemmetje dat steeds weer roept: “Je hebt je ook weer ingeschreven voor de voorjaarsbeurs in houten, je kan de vraag naar SBN poeder nu al bijna niet aan en je moet zorgen dat je voldoende bakken hebt om mee naar de beurs te nemen !!”  

Ach  komt allemaal goed !    Toch ?…………………..