10 December 2016

Ik heb een flinke tijd niets van mij laten horen wegens tijdgebrek.

Bij deze even een “update”.

 

Op dit moment staat het duivengebeuren op de Bunyip Farm op de “ruststand”. 

De jaarlingen zijn klaar met de rui en zien er weer fantastisch uit !  De jongen van afgelopen jaar zijn door het verduisteren en bijlichten wat minder snel met het aantrekken van de nieuwe jas, en een enkele heeft net de laatste pen gestoten of moet de laatste pen nog stoten.

 

Het kweken van postduiven vindt ik een van de leukste zaken binnen de duivensport. Dit komt natuurlijk ook omdat ik mij geheel heb gespecialiseerd op het gebied van de genetica wat zijn basis heeft in het meer dan 25 jaar fokken van werkhonden. Zowel bij de honden en de postduiven is het dan ook de uitdaging om nakomelingen te kweken die voldoen aan mijn opgestelde eisen waaraan de nakomelingen moeten voldoen op gebied van uiterlijk maar zeker ook op gebied van het kunnen presteren.  Ik zal binnenkort een column schrijven betreffende mijn visie op de kweek van de ideale postduif.

 

Het deelnemen aan de vluchten is daarnaast prachtig om te doen! Het afgelopen jaar heb ik mij te weinig kunnen toeleggen op de juiste voorbereidingen op de vluchten. Dit wegens het te veel willen doen binnen de tijd die mij beschikbaar is. Ik heb dan ook besloten om komend seizoen alleen met de doffers aan de wedvluchten mee te doen en uiteraard met de jonge duiven.

 

Mijn onderzoek naar de verliezen van de jonge duiven en het ontwikkelen van mijn SBN poeder tegen de verliezen van de jonge duiven heeft er toe geleid dat ik nauwelijks nog jonge duiven verspeel en ik mij kan beperken tot een klein ploegje jonge duiven. Dat geeft veel ontspanning en plezier aan het jongeduiven gebeuren omdat ik al mijn jonge duiven ken en ze alle verzorging en aandacht kan geven die de jonge garde nu eenmaal nodig heeft!

( Voor uitgebreide informatie hierover: kijk onder de knop SBN poeder.)  

 

Afgelopen jaar Heb ik wederom geen duiven verspeeld tijdens de trainings en wedvluchten. Al de ingezette jongen en jaarlingen, gekweekt en opgekweekt met SBN poeder, kwamen elke week weer op het hok.  Ook van de “zware vluchten” die we in afdeling 10 moesen incasseren. Een enkele duif kwam pas een of twee dagen later thuis, maar halverwege de week waren telkens al mijn ingezette “SBN poeder duiven” terug in het hok. 

 

Van de SBN poeder gebruikers in Nederland en o.a. Duitsland, Belgie, Polen, Groot Brittanie etc. kreeg ik enthousiaste berichten over de resultaten die men had door de inzet van het SBN poeder.  Men verspeelde aanzienlijk minder jonge duiven. Fantastisch natuurlijk,  bedankt voor alle enthousiaste berichten !!  Ook tijdens de najaarsmanifestatie in Houten waar wij met onze stand aanwezig waren werden we overspoeld met positieve reacties. Prachtige verhalen mochten wij aanhoren van mensen die op het punt stonden te stoppen door de grote verliezen en nu weer het plezier in de sport helemaal terug hebben! 

 

Het kweekseizoen staat voor de deur en de bestellingen voor het SBN poeder stromen weer binnen. Alle SBN poeder wordt telkens vers aangemaakt en ik probeer alle bestellingen binnen drie dagen de deur uit te hebben. Wacht niet tot het laatste moment met bestellen want als iedereen tegelijk besteld kan ik de termijn van drie dagen misschien niet waarmaken !!

 

Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Jacob Poortvliet en zijn vrouw Antje om bij hem eens te kijken en te informeren naar zijn aanpak van voorbereiden van de wedstrijdduiven. Dit omdat ik inmiddels goed geslaagd ben in het kweken van een mooie ploeg wedstrijdduiven, maar ik nog onvoldoende kennis en vaardigheden heb om deze ploeg optimaal te laten presteren. Ik hecht veel waarde aan de kwaliteiten en adviezen van Jacob en zal komend seizoen zijn adviezen toepassen. Ik ben er klaar voor en kan niet wachten tot het seizoen van start gaat, beginnend met het koppelen van de duiven.  Tevens kocht ik nog een prachtige kweekduivin van Jacob om het winnaarsbloed van die betreffende lijn in mijn duiven in te kruisen.

 

2017 ?   Kom maar op !