~ De andere dieren ~

 

Shyra

Ras: Jack Russell x Boeren Fox

Geboren: ergens in 2004

Geslacht: teef (gesteriliseerd)

Vacht: kortharig

Kleur: zwart-wit

 

 

Shyra kwam bij ons wonen toen ze ongeveer 1 jaar oud was en bleek al snel het project van de eeuw. Niet gesocialiseerd en werkelijk voor alles bang. Het heeft een aantal jaar geduurd voor ze normaal kon functioneren, maar inmiddels is ze de braafste en makkelijkste hond van de roedel. Alleen autorijden is ze nooit leuk gaan vinden. Vreemde mensen worden enthousiast begroet. Ze hoort bezoek ook altijd als eerste aankomen met die enorme satteliet oren van haar! Hiermee luistert ze ook echt perfect, behalve als ze een ree ziet…. Dan is het gewoon even wachten totdat mevrouw weer terug is. Andere honden zijn nog steeds niet haar sterkste punt, met onze eigen honden kan ze het prima vinden. Puppy’s vindt ze maar vervelende dingen, maar ze gaat er wel prima mee om!

 

 

Sjoerd

Ras: Jack Russell kruising

Geboren: 3 april 2009

Geslacht: reu (gecastreerd)

Vacht: kortharig

Kleur: driekleur

 

 

Sjoerd belandde in 2010 in het asiel. Bij de eerste aanblik van dat ondeugende snoetje was al duidelijk dat Sjoerd bij ons zou komen wonen…Ook Sjoerd bleek een heel project; een zeer pittig macho mannetje met als afstudeerrichting de binnenhuisarchitectuur…. Gelukkig houdt hij zich hier inmiddels niet meer mee bezig en is hij op enkele kleine onhebbelijkheden na, een fijn hondje geworden. Andere honden zijn leuk, zolang ze maar niet van het mannelijke geslacht zijn en ze niet net zo’n grote ego hebben als hijzelf…. Zijn allergrootste hobby/obsessie is de bal; het liefst zou hij de hele dag tennisballen apporteren! Ook zwemmen vindt hij helemaal het einde.

 

 

Mona & Lisa

Ras: minipaard

Geboren: Mona op 1 april 2007 & Lisa op 3 mei 2010

Geslacht: beide merrie

Stokmaat: ± 80 centimeter

Kleur: Mona palomino met wit & Lisa grullo sabino

 

 

 

 

Deze 2 schattige dames wonen inmiddels al een paar jaar bij ons. Er waren snode plannen om ze te gaan beleren voor de kar, maar helaas is het hier nog niet van gekomen! Dus genieten ze van veel vrije tijd, gras en aandacht! Vooral Lisa is gek op borstelen en knuffelen. Mona op zich ook wel, maar het is eerst vaak een hele opgave om haar te pakken te krijgen….

 

 

Avanti

Ras: KWPN

Geslacht: merrie

Geboortedatum: 13 april 1992

Afstamming: Equador x Amor

Stokmaat: 1.75 meter

 

 

Avanti is Desiree’s eerste eigen paard. Een wat eigenzinnige dame, maar goudeerlijk! Ze is al vanaf 1998 in mijn bezit. Zelf beleerd en opgeleid tot ZZ Zwaar in de dressuursport en tot Z springen. Avanti heeft ook 2 nakomelingen, die haar geweldige karakter geërfd hebben. Inmiddels geniet Avanti van haar welverdiende pensioen, hoewel een klein bosritje op zijn tijd nog heerlijk is!

 

 

Aquilia

Ras: KWPN

Geslacht: merrie

Geboortedatum: 2 mei 2005

Afstamming: Rubiquil x Equador

Stokmaat: 1.69 meter

 

 

Aquilia is de dochter van Avanti. We hebben haar geboren zien worden en op zien groeien. Ze is uitgegroeid tot een erg mooi en lief paard, dat graag voor je werkt! Aquilia kan erg goed bewegen en een sprongetje gaat haar ook prima af! Ze is erg braaf in de omgang, haar enige euvel is dat ze niet graag alleen staat en dit dan ook met veel kabaal goed kenbaar maakt!

 

 

Cupra

Ras: KWPN

Geslacht: ruin

Geboortedatum: 16 april 2007

Afstamming: Valeron x Equador

Stokmaat: 1.73 meter

 

 

Cupra is Avanti’s zoon. Ook hij is bij ons geboren en opgegroeid. Cupra is een werkelijk prachtige en imposante verschijning geworden! Een ondeugend paardje, dat nog steeds erg speels is met soortgenoten en graag wat kattekwaad mag uithalen. Ondanks zijn stoere verschijning, heeft hij maar een heel klein hartje… Cupra pakt zijn werk leuk op, hoewel hij wel altijd aan het proberen blijft wat wel en niet mag!