Tiger Lily From Bunyip Farm

“Viper”

Bacardi Bonnyfart Perlyna Prykarpattya

“Yuki”

 

Geboren op 16 augustus 2023

2 reutjes & 1 teefje

 

27 september 2023: 6 weken oud alweer! Gisteren zijn de pups gevaccineerd en gecheckt door de dierenarts. Ze hebben zich reuze goed gedragen en vermaakt op de praktijk en waren daarna heerlijk moe van alle nieuwe indrukken. De pups kunnen lekker elke dag naar buiten met dit mooie weer, zo fijn voor ze! Inmiddels zijn ze buiten al op ontdekking zonder moeders, want die gaat steeds meer haar eigen gang.

 

20 september 2023: 5 weken oud vandaag. De pups eten heerlijk pap, mogen regelmatig nog wat melk lurken bij moeders en gaan elke dag even naar buiten om de tuin verder te ontdekken! Vanochtend zijn ze gechipt door de buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer. Ze zijn alledrie heel dapper geweest en hebben geen kik gegeven, stoere pupsels zijn het! 

 

12 september 2023: Morgen zijn de pupjes alweer 4 weken oud! Ze zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest om de wereld buiten te verkennen en dat is best spannend! Vooral als mama telkens iets te hard wegloopt en je dit met je korte pootjes nog niet kunt bijhouden in dat hoge gras! Nog even oefenen, dat zal dat binnenkort geen probleem meer zijn….. 

 

6 september 2023: 3 weken oud vandaag en ineens zijn het dan echte hondjes geworden! De oogjes en oortjes zijn open, ze zijn druk aan het oefenen met lopen en er komt steeds meer geluid uit! Ze zijn ook al voorzichtig met elkaar aan het spelen, altijd zo ontzettend leuk om te zien. Vandaag zijn de pups voor het eerst even samen met mama buiten geweest en dan was best een hele ervaring! 

 

30 augustus 2023: 2 weken oud vandaag! De pupjes groeien goed, de oogjes gaan open en ze worden steeds wat actiever. Helaas waren ze ook erg wakker tijdens de fotoshoot, dus de foto’s zijn geen kwalitatieve hoogstandjes geworden….. Het was vandaag ook tijd voor de pedicure en de eerste ontworming. Al met al dus een druk dagje voor de pupjes 🙂

 

23 augustus 2023: 1 week oud vandaag! De pupjes groeiden de eerste dagen niet zo hard als zou moeten, maar inmiddels hebben ze de smaak te pakken en geeft Viper genoeg melk zodat ze zich alledrie vol en rond kunnen drinken. Viper was er de eerste dagen echt niet bij weg te slaan, maar inmiddels waagt ze zich af en toe een minuut of 10 bij de kleintjes weg om even buiten rond te scharrelen. Om vervolgens weer snel terug te rennen om te tellen of ze er allemaal nog zijn…. Super mama en tevreden pups!

 

Op 16 augustus 2023 is Viper voorspoedig bevallen van 5 pups. Helaas hebben 2 pups het, ondanks al onze inzet en inspanningen, niet gehaald. De andere 3 pupjes doen het, na een enigzins trage start, inmiddels goed en ook met mama Viper gaat het prima! Het zijn 2 reutjes en 1 teefje. Hieronder even de eerste kiekjes van het kleine grut met hun trotse mama!