Welkom op Bunyip Farm!

 

Leuk dat u onze site bezoekt! Wij zijn Hans Stephanus en Desiree van Bentem en wij wonen in het Drentse Havelte. We delen een gezamelijke grote passie voor dieren, waarin honden toch wel de boventoon voeren. We  zullen ons even aan u voorstellen! 

 

Ik ben Hans Stephanus. In 1981 kreeg ik mijn eerste hond Arak, een kruising mechelaar/labrador. Met deze hond werd ik lid van een hondenvereniging en het hondenvirus sloeg toe! Binnen een jaar stond ik les te geven in gedrag en gehoorzaamheid, trainde ik met Arak het programma van de NBG ( Nederlandse Bond voor de Gebruikshond ) en gaf demonstraties met mijn hond op diverse evenementen. 

 

Nu, 32 jaar later, kijk ik terug op een periode van fokken en trainen van werkhonden. Ik fokte voornamelijk kruisingen waarbij de driften van de hond en de fysieke mogelijkheid tot het uitvoeren van zijn taak, prefereerden boven schoonheid. De door mij gefokte en/of getrainde honden zijn inmiddels over de gehele wereld werkzaam bij de diverse overheids-opsporingsdiensten en veiligheidsdiensten.  

 

Zelf ben ik eigenaar van een beveiligingsdienst welke nationaal werkzaam is. Diensthonden zijn nog aanwezig, maar het fanatieke trainen voor derden doe ik niet meer.

 

De Australian Cattle Dog ken ik al diverse jaren, maar ik had er nooit mee gewerkt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik voornamelijk gefascineerd was door hun uiterlijk. Wat een schitterende honden! Samen met mijn levensgezellin Desiree besloot ik dan ook een Australian Cattle Dog aan te schaffen. En weer sloeg een vonk over! We namen het besluit Australian Cattle Dogs te gaan fokken, naar de rasstandaard dus met stamboom, maar met het oogpunt  gezondheid als prioriteit.

 

Op diverse site’s over Australian Cattle Dogs lees ik dat deze honden nogal moeilijk te houden zijn en dat je bijna hondenhogeschool gestudeerd moet hebben om deze honden te kunnen houden. Mijn ervaring is anders. Deze fantastische honden zijn geschikt voor een ieder die de Cattle Dog kan geven wat hij nodig heeft; zowel qua beweging als qua opvoeding. Maar geldt dat niet voor ieder ras?!

 

Wilt u ook zo’n fantastische hond? Verdiep u in het raseigen karakter en vraag u af of u kunt voldoen aan de voorwaarden die er zijn om de hond gelukkig te maken en te houden!

 

Uw gastheer op de Bunyip Farm,

 

Hans Stephanus.

 

Hoi, ik ben Desiree van Bentem. Als klein meisje zijnde was ik al gek op dieren en zeurde mijn ouders dan ook altijd het hoofd gek om een huisdier. De meest gestelde vragen waren  “Mag ik een hond?” en “Mag ik een pony?”. Mijn ouders antwoordde hierop steevast dat als  ik eenmaal op mezelf woonde, ik zoveel dieren kon nemen als ik zelf wilde! En dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want inmiddels bezitten wij bijna een heuse dierentuin……

 

Uiteraard zijn er wel altijd huisdieren geweest; konijnen, cavia’s, hamsters en gerbils. Want moeders vond het eigenlijk ook wel leuk, zo’n schattige knager in huis! Puppy’s waren er ook regelmatig, maar altijd alleen te logeren… 

 

Paardrijden was het helemaal! Toen ik 5 jaar was, ben ik begonnen met rijden. Eerst op de manege, later op pony’s en paarden van anderen. Gedurende een aantal jaar heb ik zeer intensief gereden en ook deelgenomen aan dressuurwedstrijden. Inmiddels staat het rijden op een laag pitje, hoewel ik nog steeds de trotse eigenaresse ben van 3 geweldige KWPN paarden en 2 mini paardjes.

 

Gezien mijn passie voor dieren was het nogal logisch dat ik ook wilde werken met dieren. Na een kleine omweg belandde ik op het Groenhorst College in Barneveld, waar ik de opleiding dierverzorging gevolgd heb. Hierbij heb ik ook de erkenning paraveterinair en het honden- en kattenbesluit behaald. Vervolgens heb ik nog de versnelde opleiding diermanagement gedaan.

 

Via het afstudeerproject diermanagement bemachtigde ik na mijn studie een leuke baan als bedrijfsleidster in een dierenpension in de Betuwe. En hier deed ik mijn eerste hondje op, Sjaak, die bij zijn eigenaar niet meer op zijn plek was. Sjaak zou eigenlijk een weekendje blijven, maar bleek zo goed bij mij te passen dat hij gebleven is. In dit pension heb ik ruim een jaar met heel veel plezier gewerkt, maar door verhuizing naar het noorden des lands moest ik deze baan opgeven.

 

Gelukkig vond ik ook hier vrij snel een baan naar mijn zin; assistent bedrijfsleidster in een dierenasiel- pension. En hier bleef ik aan de tweede hond hangen, Shyra, die een enorm project bleek te zijn. Ze was niet gesocialiseerd en bang voor alles en iedereen. Het heeft een aantal jaar geduurd voor ze een beetje vertrouwen in mensen had. Vreemde honden zijn nog steeds geen succes. Door haar en door het werken met diverse asielhonden, heb ik behoorlijk wat ervaring opgedaan in hondengedrag. En dan voornamelijk in het bijsturen van niet gewenst gedrag.  

In het asiel heb ik 5,5 jaar met veel plezier gewerkt, tot mijn inmiddels opgestartte eigen bedrijf begon te groeien en ik hier meer tijd aan wilde gaan besteden.

 

In 2008 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, waarin ik mij bezig houd met meerdere aspecten van dierverzorging. Zo werk ik voor een farmaceut die diverse diergeneesmiddelen op de markt brengt. Daarnaast doe ik gezondheidschecks voor dieren, waarbij het geven van advies over verzorging en huisvesting van het huisdier een grote rol speelt. Deze checks zijn gericht op zowel hond, kat, konijn en knaagdier. Ook werk ik regelmatig mee in het beveiligingsbedrijf van Hans.

 

In de loop der jaren zijn er na Sjaak en Shyra nog diverse honden bij gekomen, waaronder een aantal geweldige Australian Cattle Dogs en Jack Russell Terriërs. Allen stamboomhonden waarmee wij showen, sporten en fokken. Onze passie is het fokken van gezonde honden met een mooi uiterlijk en een geweldig karakter! Veel plezier met het bekijken van onze site en neem bij vragen gerust contact met ons op!

Nog geen afbeelding geselecteerd