De Bunyip Trail is een sportieve uitdaging voor mens en hond. Voor het gemak zullen wij hier verder spreken van “de deelnemer” ; we bedoelen dan de combinatie geleider met hond.

 

De Bunyip Trail is een af te leggen route van ongeveer 2 kilometer lang in een landelijke omgeving, voorzien van 12 te nemen hindernissen. Onder de knop “Hindernissen” vindt u een opsomming van de mogelijke hindernissen.

 

De hond en de geleider dienen met een lijn aan elkaar vast te zitten. De geleider draagt een riem of een zogenaamde koppel waaraan de lijn met een panieksluiting bevestigd is. De lengte van de lijn bepaalt u zelf, waarbij u zich moet bedenken welke lengte het handigste is om de hindernissen te kunnen nemen! Tijdens het nemen van de hindernissen, mag de riem niet worden beet gepakt, tenzij anders aangegeven! Het begeleiden/ sturen van de hond dient dus voornamelijk met de stem en lichaamshouding te gebeuren. De hond dient tijdens de Bunyip Trail een tuig te dragen. Halsbanden, kettingen e.d. zijn niet toegestaan. De hond dient minimaal 10 maanden oud  en gezond van lijf en leden te zijn.

 

’s Morgens gaan de wedstrijddeelnemers van start. Om als wedstrijddeelnemer deel te kunnen nemen aan de Bunyip Trail, dien je je binnen de gestelde inschrijftermijn te hebben ingeschreven. De Deelnemers starten om de beurt met enkele minuten tussenpose, dus er kunnen slechts een beperkt aantal deelnemers per uur starten! Verder is de omschrijving van de Bunyip Trail voor wedstrijddeelnemers vastgelegd in het wedstrijdreglement.

 

 ’s Middags kunnen de recreatieve deelnemers van start gaan. Omdat het aantal recreatieve deelnemers, binnen de beschikbare tijd, een maximaal aantal deelnemers kent, omdat er om de beurt gestart wordt met enkele minuten tussenpose, is het verstandig je ook voor deze tak van sport vooraf in te schrijven. Wordt het maximale aantal deelnemers niet gehaald, bestaat de mogelijkheid tot spontaan meedoen op de dag zelf. De omschrijving van de Bunyip Trail voor recreatieve deelnemers is vastgelegd in het recreatiedeelnemersreglement.

 

De organisatie zorgt ervoor dat alle deelnemers voldoende informatie krijgen om te kunnen oefenen. De organisatie zal o.a. ingeschreven deelnemers van een handleiding voorzien betreffende hoe te trainen, zodat zelfstandig getraind kan worden. Deelnemers welke samen in groepjes willen trainen kunnen altijd bij de organisatie informeren betreffende te volgen trainingsmethoden.

 

Deelnemen zonder te oefenen kan natuurlijk ook. Waarschijnlijk zal dit vooral voor de toeschouwers erg leuk zijn …………………