De Australian Cattledog; een stoere, robuuste, sportieve en uiterst intelligente hond die zeer tot de verbeelding spreekt! Al jaren waren wij gecharmeerd van dit ras, maar pas in december 2012 kwam onze eerste Cattledog Missy bij ons wonen. Een werkelijk geweldige hond met een heerlijk karakter! Na Missy kwam Senna; een plaatje, maar wel een dame met een eigen willetje! Inmiddels waren wij beiden enorm besmet met het Cattledog-virus, waarop we besloten dat we met dit geweldige ras wilden gaan fokken. De kennelnaam werd aangevraagd bij de Raad van Beheer en deze werd goedgekeurd in oktober 2013; From Bunyip Farm.

 

Wat onze kennelnaam betekent? Een Bunyip is een Australisch mythisch dier; een dier uit de droomtijd van de Australische Aboriginals. Het is een legendarische geest die zich huisvest in het water en in het bezit is van een doordringende gil! Hoe het wezen er precies uitziet, verschilt van verhaal tot verhaal…. Wij vonden dit erg toepasselijk aangezien de meeste Cattles verzot zijn op water en doorgaans niet in het bezit zijn van een erg aangename blaf… En Farm, ach, we hebben een heerlijke hoeveelheid dieren om ons heen!

 

Ons streven is het fokken van een gezonde en mooie hond met een fijn karakter. Een prettige huisgenoot, maar ook een hond die in meerdere takken van de hondensport zal kunnen uitblinken! 

 

Veel plezier met het bekijken van onze site. Neem bij vragen gerust contact met ons op!