Spring Is In The Air From Bunyip Farm “Jill”

x

Sunny “Thimo”

 

Geboren op 8 april 2023

3 reutjes & 3 teefjes

 

1 Reutje beschikbaar!

 

28 mei 2023: 7 weken oud en alweer de laatste fotoshoot met zijn allen! De komende week gaan een aantal pups verhuizen naar hun nieuwe gezin.  We kijken terug op een spannende bevalling, maar op zorgeloze weken van goed groeiende en ontwikkelende pups. Jill is er echt wel helemaal klaar mee en kan nu gaan bijkomen van haar harde werk. De pups hebben afgelopen week een drukke week gehad. Eerst naar de kliniek in Drachten voor de gehoortest, waar bleek dat alle 6 de pups beiderzijds horend zijn! Ze zijn ook nog bij onze eigen dierenarts geweest voor hun eerste vaccinatie en check-up. Daarnaast hebben ze kennis gemaakt met de complete Jack Russell familie en blijken ze het vooral heel goed te kunnen vinden met onze jongste telg Norah. Een feestje om ze samen te zien spelen in de tuin! Wij gaan nog even een paar dagen van ons prachtige zestal genieten en wensen de nieuwe baasjes alvast heel veel plezier en geluk met hun nieuwe huisgenoot!  

 

21 mei 2023: 6 weken oud en wat is het weer genieten van dit mooie nest! De pups zijn afgelopen week gechipt en voor komende week staan de gehoortest en de eerste vaccinatie op het programma. Een drukke week in het verschiet dus voor de kleintjes, maar aangezien het heerlijke vrije en ondernemende pups zijn, gaan ze het vast fantastisch doen! Thuis genieten ze met volle teugen van de speelmomentjes in onze tuin. Vandaag hebben ze zelfs hun eerste koe ontmoet, die door sommige aan haar staart de tuin door is gesleept. Dat belooft nog wat ;)….

 

14 mei 2023: 5 weken oud. De pups gaan heerlijk een paar keer per dag naar buiten en zijn dan druk doende met het verkennen van de tuin en al dat leuke speelgoed! Alle 6 de pups zijn heerlijk dapper en ondernemend. Ze krijgen steeds meer kleur en ook de karakters en temperamentjes beginnen duidelijker te worden. Heel leuk altijd om dit te zien ontwikkelen!

 

7 mei 2023: 4 weken oud, wat vliegen de weken weer om! De pups komen nagenoeg elke dag even buiten en vinden het geweldig om samen de tuin te ontdekken. Ze worden elke dag een stukje handiger en ondernemender. Jill neemt al een beetje afstand van haar kroost en vindt het heerlijk om er af en toe even bij weg te zijn. Het is echt weer genieten om de ontwikkeling van dit heerlijke zestal te zien!

 

30 april 2023: 3 weken oud en voor het eerst even naar buiten geweest vandaag! Uiteraard onder toeziend oog van mama Jill, want het was best wel een beetje spannend. Vanochtend hebben de pups ook voor het eerst pap gehad en dat smaakte ze goed! Jill had daarna wel wat te poetsen, want de tafelmanieren van de kleintjes zijn nog ver te zoeken…..

 

23 april 2023: 2 weken oud en wat worden ze leuk! De oogjes zijn al sinds een paar dagen open en de pups worden steeds wat actiever. Ze beginnen met elkaar te spelen en de kwispelstaartjes gaan het ook doen! Het was wel een hele opgave om ze alle 6 enigzins fatsoenlijk op de foto te krijgen, want ze waren iets te goed wakker….

 

16 april 2023: 8 dagen oud vandaag en wat doen de pups het super goed! Ze zijn alle 6 al in gewicht verdubbeld en bij sommige gaan de oogjes al voorzichtig aan open. Jill is goed hersteld van haar keizersnede en is heel relaxed in haar moederrol. De stamboomnamen zijn goedgekeurd door de Raad van Beheer dus we hebben de pupjes maar vast hun officiële naam toebedeeld!

 

9 april 2023: Gisteren vond Jill het een mooie dag om te bevallen, precies op de uitgerekende datum. De eerste 6 pups kwamen probleemloos ter wereld, maar pupje nummer 7 zat helaas klem. Er moest alsnog een keizersnede worden uitgevoerd om deze pup te halen, maar helaas bleek zij al dood. Gelukkig doen de andere pups het super goed en ook Jill voelt zich prima. Ze is een hele trotse en zorgzame moeder! De pups zijn de eerste dag allemaal al lekker gegroeid en liggen er tevreden bij! Er zijn 3 teefjes en 3 reutjes geboren. Bij deze even de eerste kiekjes van het kleine grut!